Friday, May 16, 2008

Rapport från Addis

Just landat (för någon dag sedan i alla fall) efter en trip till Östafrika, Etiopien. Var där på uppdrag för ett företag som jobbar med infrastrukturuppbyggnad och it-projekt i framför allt Afrika. Försökte både kolla bloggar och blogga lite när jag var där, men det gick inte att komma in...
I alla fall så måste jag säga att Addis har utvecklats sedan sist, var där för fyra år sedan och nu finns det till och med ett cafe med trådlöst internet...notera betoningen på ett café. Vidare har kedjan Kaldis uppstått, med en logga snarlik den stora amerikanska kedjan...där fick man superservice, gott kaffe, underbar mangojuce och god chokladglass. Snacka om att snabbt skaffat sig ett favoritställe. Fördelen med dem var att de hade egen generator...vadå tänker du. Jo just nu är det elbrist i Addis så regeringen stänger elen i delar av staden enligt ett schema som publiceras i tidningen...Helt galet...varför accepterar folk detta?
Massor av kul möjligheter uppenbarade sig, men staden är ju helt omöjlig att bo i, dieseldoftande lastbilar och gamla bilar gör att luften är tung av avgaser. Vidare blir jag galen av att vänta, Afrika tär på tålamodet. De är också beroende av sina personliga möten, sina stämplar av dokument och den totala omedvetenheten om att folk faktiskt väntar på dem.
More to come en annan dag

No comments: